fbpx

חברה חדלת פירעון

יש לכם שאלה אנחנו פה

מאמרים דומים

חברה חדלות פירעון

חברה חדלת פירעון היא בעצם חברה פושטת רגל. חברה חדלת פרעון היא חברה שאינה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה הפיננסיות וסך נכסיה אינו מכסה את החובות. לא להתבלבל עם חברה במשבר מזומנים שלרשותה נכסים רבים שאותם היא יכולה לממש.

במאמר זה אני מתכוונת להסביר על הנושא של חברה בחדלות פירעון, אך חשוב להדגיש כי מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי. אם הינך בעל חברה אשר הגיעה למצב של חדלות פירעון, או שהיא הולכת בכיוון הזה, כדאי להתייעץ עם עורך דין חדלות פירעון על מנת לבחון את אפשרויות הפעולה ולנהל את ההליך בצורה הנכונה ובהתאמה אישית.

חברה חדלת פרעון

חברה חדלת פירעון

כאשר החברה מגיעה למצב של חדלות פירעון זהו מדרון מסוכן, וחשוב לנקוט יוזמה במהירות ולהיות מובילים של המהלך. כך ניתן לנהוג באחריות ולצמצם את ההפסדים, ולא סתם למשוך עוד זמן ולתת לחובות לתפוח.

מוטב להיות היוזמים של ההליך, אך אם בעלי החברה לא ינקטו פעולה זהו עניין של זמן עד שהנושים יפתחו בהליכים משפטיים ויבקשו להכריז על החברה כחדלת פירעון.

לפני שאדבר על חוק חדלות פירעון ושני המסלולים הקיימים עבור חברה חדלת פרעון, כדאי דווקא להתחיל מהסדר נושים. לא חייבים להגיע להליך חדלות פירעון, ניתן גם להגיע להסדר ישירות מול הנושים.

אם תתנהלו בהגינות ובשקיפות, תוכלו לנהל משא ומתן מול הנושים ולהגיע להסדרים של פירעון החובות. למעשה, בהתאם לשיתוף הפעולה שתשיגו עם הנושים, יתכן כי תצליחו אפילו לשקם את החברה.
בסופו של דבר הנושים גם כן נפגעים מההליך, וגם להם עניין למצוא את הפתרונות הטובים ביותר. במקרים רבים יש להם עניין גדול לסייע, למשל כאשר ערוץ שיווק חשוב שלהם פושט רגל.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי

חברה חדלת פירעון מתנהלת בכפוף לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. זהו אותו החוק התקף לגבי פשיטת רגל של חייב יחיד, אך הסעיפים המתייחסים לפשיטת רגל של חברה הם אחרים, והם קובעים נהלים ופרוצדורות שונות.

אולי אחד ההבדלים המרכזיים הוא התוצאה של הליך חדלות פירעון של חברה. מי שמכיר הליכי פשיטת רגל של יחידים יודע שהם תמיד נועדו להביא לשיקום כלכלי. אך במקרה של חברה בע״מ ישנן שתי אפשרויות:

שיקום כלכלי – הליך שמטרתו הוא להבריא את החברה ולאפשר לחברה להמשיך ולפעול. למעשה זוהי אחת המטרות העיקריות של החוק. בפועל זה לא דבר פשוט, והחוק אינו יכול להבריא את החברה. מערכת המשפט יכולה רק לפקח אבל נדרשת כאן תכנית אסטרטגית ותכנית תפעולית עבור החברה, הסדרי חובות מול הנושים ובעיקר גיוס מימון והשקעות לצורך תכנית ההבראה.

חיסול פעילות החברה – זהו פתרון שכיח של פירוק חברה עם חובות. במסגרת ההליך ימונה נאמן אשר תפקידו הוא לעצור את פעילות החברה ולהתחיל לממש את הנכסים על מנת לכסות את חובות החברה.

בין אם בחרתם במסלול של שיקום כלכלי או חיסול פעילות החברה, זהו תמיד עניין משפטי מורכב וכמובן חייבים עורכי דין חדלות פירעון בעלי ניסיון בתחום של פירוק חברות.

אל תקבלו רושם מוטעה לגבי שיקום כלכלי של חברה, זוהי אינה בחירה סתם כך לפי רצונכם. צריך לשכנע את בית המשפט שאכן ישנה היתכנות להמשך פעילות החברה.

חברה חדלת פרעון

במקרה של חברה בפשיטת רגל ההליך יכול להיפתח על פי בקשה של החברה עצמה היוזמת פירוק מרצון של חברה, על ידי הנושים או על ידי היועץ המשפטי לממשלה.

חברה יכולה להגיש את הבקשה כאשר היא עומדת בתנאים וסכום החובות המינימלי הוא 28,722.47 ש״ח.

פתיחת ההליך על ידי הנושה

כאשר הנושה הוא היזם של הליך חדלות פירעון לתאגיד, יש לעמוד ב 3 תנאים בסיסיים:

  1. החברה נמצאת בחדלות פירעון.
  2. החובות עולים על סכום של  86,167.41 ש״ח (או שישנו פסק דין של בית הדין לעבודה בסכום מינימלי של 11,488.99 ש״ח).
  3. בקשת צו לפתיחת הליכים מתבססת על חזקת חדלות פירעון.

בטרם הגשת הבקשה יש לפנות אל עורך דין חובות על מנת להמציא דרישת אזהרה לתאגיד, דרישה הכוללת מועד נקוב לתשלום החוב והצהרה על הכוונה לפתוח בהליכי חדלות פירעון במידה והחוב לא ישולם.

מקרים יוצאים דופן, בהם אין צורך לחכות למועד הפירעון, הם כאשר ישנו חשש שהתאגיד מבצע פעולות הונאה כנגד הנושים, מעלים נכסים או כאשר מועד הפירעון חל תוך 6 חודשים ממועד הגשת הבקשה (והתאגיד לא יוכל לפרוע את החוב במהלך תקופה זו).

בעת הגשת הבקשה ניתן לציין את העדפתכם, האם שיקום או פירוק החברה. במידה והכוונה היא שיקום, יש להציע תכנית שיקום.

חברה חדלת פירעון

חברה חדלת פירעון – פתיחת הליכים על ידי החברה

כל הבקשות לגבי חדלות פירעון של חברה מתנהלות בבית המשפט המחוזי, אך מייד לאחר הגשת הבקשה יש להגיד את העתק אל הממונה על חדלות פירעון. על התאגיד להמציא את הבקשה בפני הנושים, וכל אדם הרואה את עצמו כנפגע מהתו הצו יכול להגיש התנגדות בתוך שבועיים.

בית המשפט המחוזי יקיים דיון ובסופו יחליט האם הכיוון הוא שיקום כלכלי או פירוק התאגיד. בפועל במקרים רבים בית המשפט פוסק הפעלה זמנית (30 יום) על מנת שהנאמן יבחן את היתכנות השיקום.

משרד עורכי דין חובות וחדלות פירעון אופיר ביידה חן מעניק לכם ייעוץ משפטי וליווי מלא. למשרדינו ניסיון רב בכל הנודע לחיסול חובות, הליכי הוצאה לפועל, פירוק חברות והסדרי חוב.

לדך הפייסבוק של משרדינו.

חברה חדלת פירעון |  חברה חדלת פרעון

יצירת קשר