fbpx

פירוק חברות

יש לכם שאלה אנחנו פה

מאמרים דומים

עורך דיו פירוק חברות

פירוק חברות הוא הליך משפטי בעל פנים רבות, וכמו כל הליך משפטי חשוב לעשות אותו בעזרתו של עורך דין לפירוק חברות המנוסה בהליך. המשמעות של פירוק חברה היא חיסול כל הפעילות של החברה, לרבות מימוש כל הנכסים.

זהו הליך אשר יכול להתבצע מרצון או שלא מרצון, מייד נסביר על כך בהרחבה. ישנם צדדים שונים אשר יכולים להיפגע מההליך, לרבות עובדים וספקים העובדים עם החברה, וככל הנראה גם הם יצטרכו סיוע משפטי ועורך דין אשר ילחם על זכויותיהם.

שואלים אותי לפעמים כמה זמן נמשך פירוק חברה, התשובה תלויה מאוד גם בגודל החברה והיקף הפעילות, וגם נסיבות שונות היכולות לעקב את ההליך ולגרור אותנו אל בית המשפט ואפילו חקירות פליליות.

אני מזמינה אתכם לייעוץ אישי במשרדי – כתובת משרדי בקישור.

פירוק חברות

פירוק חברה מרצון

פירוק חברה מרצון הוא בעצם יוזמה עצמית של החברה לסיים את הפעילות, ולא כתוצאה מפעולה של גורם חיצוני.

החלטות שכאלו הן בדרך כלל החלטות המתקבלות מסיבות שהן עסקיות – כלכליות. למשל בעלי המניות יכולים להגיע למסקנה כי החברה אינה רווחית ולכן אינם מעוניינים בפעילותה.  אולי זה היה ניסיון כושל לקיים את העסק שלא עמד בציפיות, ואולי זהו עסק שאינו מצליח להסתגל לשינויים בשוק.

ולא תמיד הנסיבות הן שליליות, לעתים ישנם מיזוגים; כלומר חברה נרכשה על ידי חברה אחרת, והן מתמזגות כאשר אחת מהן מסיימת את הפעילות והופכת להיות חלק מהחברה שרכשה אותה.

פירוק חברות מרצון מתבצע על פי השלבים הבאים:

  1. החלטת הפירוק – זוהי החלטה של בעלי המניות אשר צריכים לקיים הצבעה בנושא. זה נעשה על פי תקנון החברה, אך גם בהתאם להוראות הקבועות בחוק החברות.
  2. מינוי מפרק – בעלי המניות ממנים מפרק, זהו יכול להיות אחד המנהלים או גורם חיצוני.
  3. ההודעה לרשם החברות – יש להודיע לרשם החברות על הכוונה להתפרק מרצון, ויש ליידע אותו לגבי זהות המפרק.
  4. פרסום הודעה – באחריותו של המפרק לפרסם הודעה לציבור לגבי פירוק החברה. מטרת הפרסום היא לתת שקיפות להליך, וגם להבטיח כי במידה וישנו גורם העשוי להיות נושה הוא יוכל להגיש את תביעתו.
  5. מכירת נכסי החברה ותשלום החובות – על המפרק למכור את נכסי החברה לטובת תשלום החובות. יש לשלם את החובות על פי סדר הקדימות הקיים בחוק.
  6. חלוקת יתרת הנכסים – כאשר זהו מקרה של פירוק חברה מרצון, ושלא בעקבות פשיטת רגל, יתכן כי לחברה ישנם נכסים עודפים; כלומר נותרו כספים בידיו של המפרק לאחר ששולמו מלוא החובות. במקרים אלו הכספים יחולקו בין בעלי המניות.
  7. חיסול החברה – לאחר מכירת הנכסים ותשלום כל החובות, על המפרק להגיש דוח מסכם לרשם החברות. ולאחר מכן רשם החברות ימחק את החברה ויסיים את קיומה כיישות משפטית.לפנייה אל עורך דין חדלות פירעון

פירוק חברה שלא מרצון

פירוק חברות שלא מרצון הוא בעצם פירוק אשר נכפה על החברה, ללא צורך בהסכמתם של בעלי המניות; כלומר זוהי פעולה אותה יוזם גורם חיצוני.

אחת הסיבות השכיחות לפירוק חברה שלא מרצון הוא חדלות פירעון. חברה חדלת פירעון היא חברה שאינה מסוגלת לעמוד בהתחייבויותיה, והתחייבויות החברה גדולות מאשר סך נכסיה. לעתים בעלי המניות יוזמים מהלך של פירוק מרצון בעקבות חדלות פירעון, אך גם נושים ואפילו היועץ המשפטי לממשלה יכולים להיות יוזמים של ההליך .

סיבות אחרות יכולות להיות פעילות בלתי חוקית או דרישות של רשויות רגולטוריות לסגור את החברה (באמצעות פניה לבית המשפט).

פירוק חברות – תמצית ההליך המשפטי של פירוק חברה שלא מרצון:

  1. הצדדים המבקשים את פירוק החברה מגישים בקשה לבית המשפט, למשל נושים או גופים רגולטורים רלוונטיים.
  2. דיון ופסיקת בית המשפט – על בית המשפט לבחון את הבקשה בכובד ראש, ולצורך כל הוא ישמע את כל הצדדים בטרם יקבל את החלטת הפירוק.
  3. מינוי מפרק – במידה ובית המשפט מחליט על פירוק החברה, עליו גם למנות מפרק לחברה. זהו צריך להיות אדם בעל יכולת וניסיון בתחום פירוק החברות, בדרך כלל עורך דין או רואה חשבון.
  4. פרסום הפירוק לציבור – לאחר מינוי המפרק תפורסם הודעה לציבור לגבי הליך הפירוק. הודעה זו נועדה להבטיח כי כל הנושים יוכלו להגיש את תביעותיהם.
  5. הקפאת פעילות החברה – בדרך כלל בית המשפט מקפיא את פעילות החברה, זאת על מנת להגן על הנכסים שלא ״יעלמו״ וגם בכדי למנוע צבירת חובות נוספים.
  6. מימוש נכסי החברה – אחד השלבים המרכזיים בהליך הפירוק הוא מכירת נכסי החברה. המפרק צריך למפות את כל הנכסים, ולמכור אותם. ברמת העיקרון הוא מחפש אחר הפתרון שיביא את הרווח המקסימלי לצורך כיסוי החובות, אך הוא עשוי להסתפק במחיר הוגן שהוא לא בהכרח המחיר הטוב ביותר, כאשר ניתן לעשות זאת במהירות.  מכירת הנכסים יכולה להתבצע בתור מכירה פרטית, מכירה פומבית ואף שימוש בצדדים שלישיים לתיווך המכירות.
  7. תשלום חובות – מימוש הנכסים נועד לצורך תשלום החובות של החברה. המפרק עושה זאת בהתאם לסדר הקדימות הקיים בחוק. עובדי החברה הם בדרך כלל הנפגעים הגדולים ביותר, והחוק מעניק להם עדיפות.
  8. סיום הפירוק – לאחר מימוש כל הנכסים ותשלום החובות, המפרק מגיש דוח מסכם לבית המשפט. ובמידה והכל תקין החברה תימחק.
    שימו לב כי בפועל המקרים עלולים להסתבך מבחינה משפטית. לא אחת היו מקרים בהם עלה חשד למעילה בכספי החברה או פעילות בלתי חוקית, ולכן פירוק חברות עלול להסתעף לחקירות וכתבי אישום נגד בעלי תפקידים בחברה.

עורך דיו פירוק חברות

פירוק חברות

עורכת דין הסדרי חובות אופיר ביידה חן מביאה עמה ניסיון עשיר ומומחיות בניהול משברים כלכליים ובפירוק חברות, תוך התחשבות במורכבות ההליכים והצורך בהגנה על זכויות כל הצדדים המעורבים.

משרדנו מרבה לעסוק בייצוג בהליכי חדלות פירעון, מחיקת חובות ופירוק חברות, ומבטיח התנהלות מקצועית ומדויקת לשירות הלקוח.

 

יצירת קשר