fbpx

פירוק חברה על ידי בית משפט

יש לכם שאלה אנחנו פה

מאמרים דומים

פירוק חברה על ידי בית משפט

פירוק חברה על ידי בית משפט הוא נושא המוגדר בחוק החברות, התשנ״ט 1999. על פי החוק פירוק החברה על ידי ביהמ״ש נעשה בשל אחת מהעילות הבאות:

(1) החברה קיבלה החלטה מיוחדת על פירוקה בידי בית המשפט;

(2)החברה לא התחילה בעסקיה בתוך שנה לאחר רישומה, או הפסיקה את עסקיה למשך שנה;

(3)בית המשפט מצא כי מן הצדק והיושר לפרק את החברה.

המקרה הראשון הוא סוג של פירוק חברה מרצון, רק במקום שהחברה תנהל את הפירוק בעצמה היא מבקשת מבית המשפט לעשות זאת. אחת הדוגמאות היא מקרה של חברה בחדלות פירעון, המחליטה לפנות אל בית המשפט וליזום את הפירוק (ולא לחכות כי הנושים יפתחו בצעד זה).

המקרה השני הוא כאשר החברה אינה פעילה. למשל יתכן כי החברה הוקמה באופן רשמי, אך בפועל לא התבצעה שום פעילות כלכלית. או חברה קיימת שבמשך שנה לא הייתה שום פעילות כלכלית משמעותית. במקרים אלו השאיפה היא לנקות את מאגר הרישומים.

המקרה השלישי הוא מקרה שבו משיקולי צדק או יושר בית המשפט מחליט להורות על סגירת החברה. למשל זה יכול להיות במקרה של התנהלות לא חוקית, ניהול כושל וטובת הציבור.

לדוגמה אם ישנה חברה המעניקה שירותים פיננסיים, אך בפועל מתגלה כי מהות השירותים הפיננסיים היא הלבנת הון, בית המשפט יכול להורות על פירוק החברה.

באופן כללי, כל בקשת פירוק חברות יכולה להתבצע על ידי החברה עצמה או בעלי המניות. במקרה של פירוק חברה משיקולי צדק ויושר, היועץ המשפטי לממשלה יכול להיות יוזם הבקשה.

פירוק חברה הוא תמיד עניין משפטי מורכב, כאשר שהיקף הפעילות וגודל החברה יכולים להשפיע מאוד על מורכבות ההליך ומשך הזמן הנדרש. בוודאי ברור לכם כי ישנם מספר צדדים המושפעים מההליך, לרבות עובדים ונושים אחרים, ולכולם ישנן זכויות. כך שאיך שלא נסתכל על זה, הצעד הראשון הוא תמיד ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין לפירוק חברות – תוכלו לפנות למשרדינו.

עורך דיו פירוק חברות

פירוק מרצון

לפני שנרחיב בנושא של פירוק חברה על ידי בית משפט, נחדד את ההבדלים בין המקרה של פירוק מרצון לבין פירוק על ידי בית המשפט.

פירוק מרצון יכול להתקיים כאשר החברה מחליטה לעשות זאת מרצונה החופשי ומשיקוליה. במקרים אלו החברה יכולה להתפרק ללא מעורבות בית המשפט. אך התנאי הבסיסי הוא שהחברה היא בעלת כושר פירעון.

ישנו אפילו הליך מזורז של פירוק מרצון, המתאים עבור חברות קטנות שאין להן נכסים, אין להן חובות ולא מתנהלים נגדה הליכים משפטיים או הליכי אכיפה מנהליים.

אך גם כאן ישנו הליך מסודר של פירוק החברה, וגם במקרים אלו יש צורך בסיוע משפטי.

על מנת להתחיל בהליך יש צורך במתן תצהיר כושר פירעון, החלטה של האסיפה הכללית והודעה לרשם החברות.

תצהיר – זהו תצהיר כושר פירעון עליו חותמים הדירקטורים. זוהי הצהרה האומרת היא החברה יכולה לפרוע את כל חובותיה תוך 12 חודשים.

החלטת האסיפה הכללית – בתוך 90 יום ממתן התצהיר יש לכנס את בעלי המניות ולקבל את החלטת הפירוק. באסיפה יש גם למנות את הנאמן האחראי על הפירוק.

הודעה לרשם החברות – יש להודיע לרשם החברות על ההחלטה ועל זהות הנאמן.

בקשת פירוק חברה על ידי בית משפט

בית המשפט אינו יוזם הליכים, מישהו צריך להגיש את הבקשה. בין אם זו החברה או מישהו אחר, הבקשה צריכה לכלול את כל פרטי החברה לרבות הליכים משפטיים תלויים ועומדים שהחברה היא צד להם.

יש לצרף לבקשה תצהיר המאמת את העובדות התומכות בבקשה, ואת כל המסמכים הרלוונטיים.

אם הבקשה לא הוגשה על ידי החברה עצמה, על המבקש לשלוח לחברה עותק של בקשתו למתן צו פירוק. יתר על כן, המגיש צריך לפרסם הודעה לציבור על עצם הגשת הבקשה. הליך זה נועד בכדי לאפשר לכל מי שרואה את עצמו נפגע, להגיש התנגדות.

בין המשפט יקיים דיון בנושא, ובמידה ומתקיימת אחת משלושת העילות, בית המשפט רשאי להורות על צו פירוק.

פירוק חברה על ידי בית משפט

כפי שכבר אמרנו, פירוק חברה על ידי בית משפט הוא לא רק החלטה פרוצדורלית ועניין של מחיקת רישום החברה. זהו הליך הדורש פעולות רבות שצריכות להתקיים, ולכן זה לא מסתיים בצו הפירוק של בית המשפט.

על בית המשפט למנות נאמן האחראי על הליך הפירוק. על הנאמן להביא במהירות לסיום פעילות החברה ובסמכותו לטפל בדברים הבאים:

הכרעה בתביעות חוב, כינוס נכסים וסגירת החובות. במידה והנאמן יגלה כי החברה נמצאת במצב של חדלות פירעון, עליו לדווח לבית המשפט ולפעול על פי ההנחיות.

החוק התאורטי נשמע פשוט, אך בפועל הנושא עלול להסתבך ולהיגרר לדיונים רבים בבית המשפט. ברור שהיקף הפעילות של החברה משפיע על משך זמן הפירוק, אך ישנן גם סוגיות נוספות העלולות ליצור עיכובים כמו תביעות של עובדים כנגד החברה, חקירות פליליות ועוד.

פירוק חברה על ידי בית משפט

פירוק חברה על ידי בית משפט – עורכי דין לפירוק חברות

בין אם אנו מדברים על חברה חדלת פירעון, פירוק מרצון או פירוק חברה על ידי בית משפט, זהו תמיד עניין משפטי המחייב עורכי דין העוסקים בתחום זה .

משרד עורכי דין אופיר ביידה חן מביא איתו ניסיון רב בתחום של פירוק חברות, לרבות פירוק חברה עם חובות.

צוות עורכי הדין המנוסים שלנו יודע לבחון כל מקרה ולהעניק ללקוחות את חבילת השירותים המשפטיים הנדרשים על מנת לסיים את ההליך ולהשיג את התוצאות הרצויות בכל מקרה של פירוק חברה על ידי בית משפט.

יצירת קשר