הממונה על חדלות פירעון הוא גוף הפועל תחת משרד המשפטים. בגדול אנו מאחלים לכם כי לא תצטרכו להתנהל מול הגוף הזה, לא בתור חייבים המגישים בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון ולא בתור נושים המגישים תביעות חוב. אבל בנסיבות החיים, כל אחד יכול למצוא את עצמו מתנהל מול הממונה על חדלות פירעון.
זה לא קל להיות בחובות, ומנגד זה גם לא תענוג להיות בצד הזוכה המתמודד עם חייבים שאינם משלמים. לכל אחת מהסיטואציות יש את המורכבות שלה, הבעייתיות שלה וההליכים המשפטיים הייחודיים. ותמיד כדאי להתנהל בעזרת עורך דין לענייני חובות.
תפקידו של הממונה הוא לפקח על תיקי חדלות פירעון והפטרי חובות. למרות כי כיום ישנם הליכים המתנהלים בהוצאה לפועל (חדלות פירעון במקרה של חובות בסכום נמוך), עדיין זהו גוף מפקח על ההליך.
באופן כללי, תחת אחריותו של הממונה ישנו פיקוח על נאמנים בהליך פשיטת רגל, ואף הכשרת נאמנים; וביקורת על תהליכי חדלות פירעון.
נאמנים בהליכי חדלות פירעון – בכל תיק חדלות פירעון ישנו נאמן הממונה על התיק. לא נעסוק במהות תפקידו וסמכויותיו של הנאמן, רק נציין כי הממונה הוא הגוף המכשיר נאמנים ומפקח על התנהלותם.
הממונה בהליכי חדלות פירעון – חלק חשוב בעבודת הממונה הוא לפקח על ההליך בכללותו, על מנת להבטיח את התנהלותו התקינה ושמירת הזכויות של החייבים ושל הזוכים. על הממונה גם להבטיח כי לא יהיה ניצול לרעה של ההליך.
ועל מנת למלא אחר כל התפקידים, החלטות שונות דורשות את אישור והסכמת הממונה על חדלות פרעון.
הממונה על חדלות פירעון
כל מי שמעורב בנושא של תיקי חדלות פירעון עשוי למצוא את עצמו מגיש בקשות אל הממונה על חדלות פרעון. ואולי הבקשות אינן מוגשות אליו באופן ישיר, אך תמיד הוא נמצא בתמונה.
- בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון – כל בקשה לפתיחת חדלות פרעון דורשת את אישור הממונה.
- בקשב לביטול צו לפתיחת הליכים – לפעמים החייב מבקש לבטל את הליך חדלות הפירעון, למשל אם חל שיפור משמעותי פתאומי במצבו הכלכלי.
- בקשה לשינוי בצו התשלומים – זהו יכול להיות החייב אשר מתקשה לעמוד בהסדר, ומגיש בקשה להפחתת התשלום החודשי.
- בקשה להסרת עיכוב יציאה מהארץ – במסגרת הליך פשיטת רגל (חדלות פירעון) מוטלות מגבלות שונות על החייב, אחת מהן היא איסור יציאה מהארץ. ניתן להגיש בקשה להסרת המגבלה, אך ליתר דיוק זוהי בקשה לאישור נסיעה ספציפית ובכפוף לתנאים מחמירים.
- בקשה להפטר חובות – זוהי למעשה המהות של הליך חדלות פירעון מנוקדת מבטו של החייב.
- התנגדות להליך חדלות פירעון – זוכים יכולים להגיש בקשת התנגדות לצו לפתיחת הליכים. זה מתרחש כאשר הם חוששים כי יש ניצול לרעה של ההליך הפוגע בזכויות שלהם.
- בקשה להחלפת נאמן – בקשות כאלו מוגשות במקרים בהם הנאמן אינו מבצע את תפקידו כראוי או כאשר ישנו חשש לניגוד עניינים.
תיקי חדלות פירעון
איננו חושבים כי עליכם עליכם להיות מודאגים ומוטרדים לגבי ההתנהלות מול הממונה על חדלות פירעון. כאשר מדברים על תיקי חדלות פירעון, תשומת הלב שלכם צריכה להיות נתונה לכמה דברים מרכזיים:
- האם החייב עומד בתנאים הנדרשים לצורך הגשת בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון.
- האם ישנה אפשרות אחרת להסדיר את החוב, כמו למשל הסדר נושים בחדלות פירעון.
- האם חובותיו הם חובות שניתן לקבל עליהם הפטר חובות.
- האם החובות נצברו בתום לב.
אלו הן רק כמה מהשאלות שיש לבחון בהקשר של תיקי חדלות פירעון. הליך פשיטת רגל הוא אינו הליך שיש להקל בו ראש, וחשוב לפנות לסיוע משפטי. בשלב הראשון יש להתייעץ עם עורכי דין לחדלות פירעון על מנת לבחון האם זהו הפתרון המתאים, או שאולי כדאי למצוא ערוצי פעולה אחרים להסדרת החובות.
והשלב השני, במידה והוחלט להגיש בקשה, הוא מילוי הטפסים והגשת הבקשה. עורך דין פשיטת רגל מומלץ מאוד בשלב זה, בגלל מורכבות הניירת וריבוי הטפסים שיש להגיש. כמו כן יש להגיש תצהיר הסתבכות, והוא צריך להיות מאומת על ידי עורך דין.
אני מזמינה אתכם למשרדינו, על מנת לבחון כיצד ניתן להתמודד עם החובות והליכי ההוצאה לפועל. במידה ואכן אתם מתאימים, אסייע לכם בהגשת הבקשה וניהול ההליך בצורה המיטבית.לפנייה אל עורך דין לחדלות פירעון.
משרד עורכי דין אופיר ביידה חן
משרדינו עוסק במגוון תחומים, לרבות סוגיות נדל“ן ומקרקעין, צוואות, ייפוי כוח מתמשך ושיקום כלכלי. יש לנו ניסיון רב בהסדרי חובות, הליכי הוצאה לפועל והליכי חדלות פירעון (פשיטות רגל).
השירותים שאנו מעניקים מתאימים לחייב יחיד, כמו גם חדלות פירעון חברה בע“מ היכולה להביא לשיקום או פירוק חברה; עניין בעל מורכבות מיוחדת והליכים שונים.
הצוות המקצועי והמנוסה יודע להתאים לכל אחד ואחת פתרון אופטימלי.
עו"ד הסדר חובות אופי ביידה חן – אפשר למצוא אותי בפייסבוק