הפעם אנו רוצים לדבר על הסדר חובות, ובעיקר האפשרויות השונות של הסדרי חובות. השאלה המרכזית היא לא רק איך לסגור חובות, אלא גם איך לגבות חובות. זכרו תמיד כי יש שני צדדים לנושא החובות. ולמרות המצוקה של החייב, הנפגע העיקרי הוא בעצם הזוכה – זה החייבים לו כסף.
עורכי דין להסדרי חובות מתעסקים גם בסוגיות של גביית חובות ושירותים לזוכים, וגם ייצוג משפטי לחייבים המתמודדים עם הליכי גבייה בהוצאה לפועל או הליכי חדלות פירעון. אלו הם שני צדדים של אותו המטבע, וכולם זקוקים לסיוע משפטי.
במאמר זה נשים את הדגש על האפשרויות השונות להסדרת חוב. אך אם אתם בצד של הזוכים, אולי תתעניינו בנושאים אחרים כמו : בקשת חדלות פירעון על ידי נושה, גביית שייקים חוזרים, הגשת בקשה למימוש פסק דין, תביעת חוב בחדלות פירעון וכו‘.
איך לסגור חובות
אנו מניחים כי לא תהיו מופתעים ממה שאנחנו הולכים להגיד, אבל צריך להגיד את זה על מנת לשים את תשומת הלב במקום הנכון. סגירת חובות היא משולש שיש לו 3 קודקודים:
- הצטמצמות כלכלית – יש לחתוך בכל ההוצאות, וזה לא דבר קל. קודם כל יש לוותר על הוצאות לא הכרחיות ודברי מותרות. ואחר כך יש לחפש אחר אפשרויות לחסוך גם במה שהכרחי, למשל מעבר לדירה קטנה יותר.
- הסדר חוב – יש לחתור אל גיבוש הסדר חוב. מייד נדבר על האפשרויות השונות, אך באופן כללי תמיד יש צורך בגיבוש הסכמה כלשהי, בין אם זה מול הנושים או מול ההוצאה לפועל.
- התמודדות עם הליכי הגבייה – כאשר שוקעים בחובות נפתחים הליכי הוצאה לפעול. ההליכים הללו כוללים הגבלות ועיקולים, והם מקשים מאוד על החיים. אולי נכון לומר שהם אפילו משתקים. לכן לצד השאיפה לגיבוש הסדרי חובות יש צורך להתמודד עם הליכי ההוצאה לפועל; למשל באמצעות בקשה להסרת עיקול, בקשה לעיכוב הליכים וכו‘.
ומעל כל זה נוסיף שהשאלה איך לסגור חובות טומנת בחובה גם התמודדות אישית קשה. חובות תמיד מלווים גם בלחץ נפשי המשפיע על החייב והתא המשפחתי כולו. לכן לא כדאי להישאר לבד, עורך דין חובות יודע להקרין ביטחון במהלך ההתמודדות המשפטית והפיננסית.
הסדרי חובות
ישנן אפשרויות שונות, אך תמיד נדרשת בחינה של הנסיבות. יש לבחון את היכולות של החייב, סוג החובות ואפילו זהות הנושים. כל אלו עלולים להיות גורמים המשפיעים על ההסדר שאליו חותרים.
כאשר מדובר במקרים קשים של חובות, אפשרויות הפעולה הן הכרזה על חדלות פירעון (פשיטת רגל) או הסדר חוב מול נושים.
חדלות פירעון – זהו ההליך הידוע בשפת העם כפשיטת רגל. זהו הליך קשה הנמשך כארבע שנים, ובמהלכו ישנן הגבלות, דוחות, תשלומים חודשיים וכינוס נכסים. ובסופו, בהתאם לתנאים ניתן לקבל מחיקה של יתרת החובות (הפטר חובות).
נשמע מבטיח, אבל יש להליך גם חסרונות. כדאי לקרוא יותר על הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי בשביל להבין במה זה כרוך. ואת ההחלטה האם לפתוח בהליך זה כדאי לקבל לאחר התייעצות עם עורכי דין חדלות פירעון.
הסדר חוב מול הנושים – אם התעניינתם לעומק, בוודאי הבנתם כי חדלות פירעון היא אינה ההליך האופטימלי. זהו הליך מגביל מאוד, ארוך ויש לו גם השפעות ארוכות טווח על דירוג האשראי שלכם. ולכן, במידה ואפשרי, מוטב לנסות להגיע להסדר ישירות מול הנושים. גם הם יעשו את השיקולים שלהם, ובמקרים רבים עשויים להעדיף הסדרים אלו.
כמובן שתצטרכו להציע להם הצעה מפתה, וטובה יותר ממה שיקבלו אילו תכריזו על פשיטת רגל. יש לבחון את האפשרויות בעזרת עורך דין הסדרי חובות. במידה ויושג הסדר מול הנושים, תוכלו לחסוך מעצמכם את ההגבלות של הליך חדלות פירעון.לפנייה אל עורך דין חדלות פירעון.
הסדרי חובות
ישנן אפשרויות נוספות של הסדרי חובות, אפשרויות המתאימים למקרים שלחייב עדיין ישנה יכולת פרעון.
צו תשלומים בהוצאה לפועל – במידה וישנו חוב שאותו מתקשים לשלם במסגרת הזמן שהקציבה לכם ההוצאה לפועל, ניתן לבקש צו תשלומים. כך תוכלו לשלם את החוב בסדרת תשלומים שתקל עליכם. החיסרון הוא שפתרון זה מתאים לחובות נקודתיים, ולא ריבוי של חובות בסכומים גבוהים.
איחוד תיקים – הליך זה מתאים למקרים של ריבוי תיקים בהוצאה לפועל. כאשר ישנם תיקים רבים, גם אם נקבע לכם בכל אחד צו תשלומים; בסופו של דבר אתם עשויים למצוא את עצמכם מתמודדים עם צווי תשלומים רבים שאינכם יכולים לעמוד בהם. במקרים אלו ניתן להגיש בקשה לאיחוד תיקים 3%. מבלי להיכנס לפרטים (והם חשובים), התיקים יאוחדו לצו תשלומים אחד; כל תשלום יהווה לפחות 3% מכלל החוב.
באופן כללי אלו הן האפשרויות הקיימות, אך לעתים ישנם גם מקרים מיוחדים בהם ניתן לבקש התחשבות מגופים שונים כמו מס הכנסה או הביטוח הלאומי. ויתכנו גם מצבים מיוחדים, כמו למשל הסדרי חוב הקשורים למצב המלחמה ותנאים מקלים.
הסדר חובות
כאשר שוקעים בחובות, הייאוש עשוי לעוור את העיניים. אינכם מודעים לאפשרויות הקיימות, ולכן כדאי לפנות אל עורך דין לצורך הסדר חובות. עורך דין חובות אופיר ביידה חן וצוות המשרד יעניקו לכם את הסיוע המשפטי.
אנחנו יודעים איך לסגור חובות ואיך להתמודד עם הליכי ההוצאה לפועל. אנו יכולים לסייע בגיבוש הסדרים מול הזוכים, הסרת עיקולים וביטול הגבלות, וכל מעטפת השירותים המשפטיים הנדרשת.
עורך דין הסדר חובות – אנחנו גם ב FACEBOOK.